handigereistips.nl

Alles over reizen!

Wat valt er allemaal te doen in Sunny Beach?

2 min read

Sunny Beach is de meest populaire badplaats in Bulgarije. Het is gelegen aan de Zwarte Zee kust, 35 km ten noorden van Burgas. In de buurt van Sunny Beach ligt het stadje Nesebar die is opgenomen in de UNESCO-lijst van cultureel erfgoed. De grootste jachthaven aan de Bulgaarse Zwarte Zee kust ligt in het nabijgelegen badplaats St. Vlas. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is 27 ° C. Het strand strip is 10 km lang en op sommige plaatsen en meer dan 60 m breed. Het strand is met fijn gouden zand, natuurlijke duinen, schone zeebodem en schoon zeewater. Sunny Beach resort werd bekroond met de prestigieuze Blauwe Vlag, een internationale prijs voor bewezen schone omgeving.

Vermaak voor jong en oud

Het nachtleven in Sunny Beach is beroemd over de hele wereld. De populaire Dj’s en artiesten trekken duizenden jongeren. Het resort beschikt over meer dan 200 restaurants, live muziek bars, disco’s, nachtclubs, cafés, casino’s, cafés, karaokebars. Gedurende de dag, zijn de meeste van deze bars geschikt voor gezinnen met kinderen. Maar s’ nachts toveren ze om in echte feesten van wereld niveau, speciaal voor de feest beesten. Sunny Beach biedt volop vermaak voor kinderen: kinderen clubs, disco’s voor kinderen, carrousels, ponyrijden, zwembaden, glijbanen, karten, sportscholen, kindermenu’s, enz. Er zijn verschillende waterparken in Sunny Beach: Action Aqua Park, Kuban Aqua Park, Aqua Paradise in Nessebar, in de buurt van Sunny Beach en de Pirates of the Caribbean Mini Aqua Park. Het resort biedt een gevarieerd cultureel programma’s zoals Golden Orpheus Internationaal Festival van de Bulgaarse Pop Songs, tentoonstellingen, folklore en symfonische concerten, Miss Sunny Beach wedstrijd, etc.

Sport en andere wetenswaardigheden

Surfen, parachutes, waterski’s, deltavliegen, banaan, zeilen, varen, waterfietsen, scooters, cutters, roeiboten, beachvolleybal, tennis, speelpleinen, kegelbaan, minigolf, bowling, fitness zalen, paardrijden grond, sporttoernooien, dat is maar een greep aan sport die Sunny Beach biedt. Voor de sporters onder ons keuze zat dus.  De luchthavens van Sunny Beach zijn Burgas Airport (ongeveer 25 km) en Varna (ongeveer 100 km). Sunny Beach is goed verbonden met alle grotere Bulgaarse steden, die je met de bus kan bezoeken. Er zijn regelmatige bootverbindingen naar het district centrum van Bourgas en Varna en boottochten naar Nessebar.