handigereistips.nl

Alles over reizen!

Vakantie in Nederland in ieder seizoen

3 min read

Geniet van een vakantie in Nederland, een populaire bestemming voor veel bezoekers en dat is zeker niet zonder reden. Je ontdekt een gevarieerd landschap met mooie, lange zandstranden maar ook eindeloze zandduinen, verstopte vakantiewoningen op de Waddeneilanden en groene bossen. Een vakantiehuis huren Nederland is geschikt voor iedereen. Reis met familie, samen of een groep vrienden of boek een vakantiewoning in de buurt van een pretpark waarmee je de kinderen een onvergetelijke vakantie laat beleven.

 

Vakantiehuis huren Nederland

Ieder jaargetijde heeft in Nederland z’n charme. In het voorjaar zie je vanuit je vakantiehuis in de natuur de bloemen en bomen ontwaken, jonge dieren lopen rond in de bossen en in de vele weilanden. Op het terras geniet je ’s ochtends van een ontbijt terwijl de zangvogels je een aangename dag toezingen. Beleef een actieve vakantie in een van de vakantiewoningen in Drenthe. De warme zomerzon, groene bomen, uitgestrekte weilanden en de warme stranden van Zeeland liggen aan je voeten om ontdekt te worden in de zomer. Kies voor een vakantiewoning met een tuin of terras en zie ’s avonds hoe de zon ondergaat in de duinen. Hou je van watersporten? Denk dan ook eens aan de Loosdrechtse Plassen, de streek rondom de Friese Meren en vergeet daarbij zeker ook het IJsselmeer niet. Heb je zin om er in het najaar op uit te trekken? De vakantiehuisjes zijn in de herfst gezellig en warm. Een tussendoor vakantie in Noord-Brabant laat je kennismaken met de Bourgondische gezelligheid in tal van kleine dorpen, op marktpleinen en in typische café’s en restaurants. Vergeet ook zeker niet om eens in de wintermaanden een vakantiehuis in Nederland te huren. Als je geluk hebt kun je de schaatsen onderbinden en je weg zoeken over de bevroren meren, vijvers en kanalen. Na een dag in de koude buitenlucht is het in je vakantiehuis met een brandende open haard uitstekend vertoeven met een hapje en een drankje.

 

Cultuur, waterpret en inspiratie

Je kunt op diverse manieren ontspannen in Nederland. Diversiteit vind je overal iedere dag weer opnieuw. Elke regio heeft zo zijn eigen uitdagingen voor jong en oud. Neem je fiets en je wandelschoenen mee en ontdek op deze manier de leukste plekjes, goed verstopte bezienswaardigheden, imposante landgoederen en schaapskooien. Naast wandelen en fietsen heeft Nederland meerdere manieren om ten volle van je vakantie in een vakantiehuis te genieten. Verspreid over het land bevinden zich diverse pret-, thema- en dierenparken waar je samen en met het hele gezin een heerlijke dag uit beleeft. Geen zin in de drukte en spanning van een pretpark? Bezoek dan een van de vele musea met werken van onder andere Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Aan het einde van een lange dag kun je nog een bezoekje brengen aan een wellnesscentrum en daarna geniet je van een ontspannen avond in je vakantiewoning. Dat is vakantie in Nederland.