handigereistips.nl

Alles over reizen!

Dalmatische kust ervaren

3 min read

Voor wie het nog niet wist: de Dalmatische kust is het mooiste deel van Kroatië en maakt deel uit van de regio Dalmatië.

Deze regio beslaat het oppervlak van het eiland Pag in het noorden tot aan de zuidelijke Kroatische grens met Montenegro. Het is een van de grootste regio’s van Kroatië en het is het meest bezocht door talloze toeristen die er elk seizoen van komen genieten.

Vakantie aan de Dalmatische kust

Reizen langs de kust van Dalmatië is een ervaring op zich. De beste manier is om een vakantievilla in Dalmatië te huren, zodat je de kust per fiets kunt verkennen. Afhankelijk van hoe avontuurlijk je bent en de hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt.

Je kunt ook een auto huren. De Dalmatische kust in Kroatië is bedoeld om ontdekt te worden, aangezien verschillende plaatsen in Dalmatië een bezoek waard zijn. De wegen zijn in goede staat en veilig om te rijden De kustweg in Dalmatië is een van de mooiste routes van Europa.

Stranden in Dalmatië

De stranden in Dalmatië zijn de mooiste van Kroatië. Dat is een van de redenen waarom deze regio zo populair is bij toeristen. Meestal zijn Dalmatische stranden gemaakt van kiezelstenen van verschillende groottes – sommige stranden hebben grotere stenen, terwijl andere kiezelstenen bijna net zo fijn zijn als zand.

Er zijn niet veel zandstranden in Dalmatië, slechts enkele liggen aan de monding van rivieren die uitmonden in de Adriatische zee. De riviermonding van Neretva is zo’n voorbeeld van een zandstrandparadijs in Dalmatië. Om iets specifieker te zijn kan je zeggen dat de Makarska Riviera het deel met de beste stranden in Dalmatië is.

Dalmatische eilanden hebben ook hele mooie stranden en een van de helderste zeeën die je ooit zult zien. Als je gaat zwemmen op een van de Dalmatische eilanden, zorg er dan voor dat je snorkeluitrusting bij je hebt. Het is een ervaring die je niet zo snel zult vergeten.

Weer in dalmatië

Heel Dalmatië heeft een mediterraan klimaat met hete en droge zomers en milde winters. Je zou kunnen zeggen dat het weer in Dalmatië perfect is. Dalmatië wordt het meest bezocht in juli en augustus, maanden met de heetste dagen en warme zee. Maar van april tot oktober is het elke maand perfect weer. De zee is warm genoeg om te zwemmen in juni, juli, augustus en september. Je zou zelfs in mei en oktober kunnen zwemmen, hoewel de zee niet zo warm is als midden in de zomer.

De zomers zijn meestal druk en als je wilt genieten van warm en mooi weer in Dalmatiër, maar toch de drukte wilt vermijden, kun je voor of na het seizoen op vakantie gaan. September is de beste optie als je in de zee wilt zwemmen. Om de beste vakantie ervaring in Dalmatië te krijgen ga dan naar

www.brightsidecroatia.com/nl.