handigereistips.nl

Alles over reizen!

Corona test bestellen

3 min read

Je kunt verschillende corona testen bij mondkapjes.be kopen. Deze geven een snelle uitslag of je positief getest bent op het virus. In de meeste gevallen is dit al duidelijk binnen 15-45 minuten. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet te lang zorgen hoeft te maken. Zo kun je ook altijd contact opnemen met de huisarts voor het plan hoe nu verder. In de meeste gevallen zul je nog wel even naar de GGD moeten. De huisartsen willen het namelijk met een uitgebreid test nogmaals vaststellen. Daarnaast kun je ook mensen waarmee je in contact bent geweest de afgelopen 14 dagen alvast waarschuwen. En je kunt jezelf ook alvast isoleren van alle andere contacten. Zo voorkom je dat het virus zich verspreid. Dit is belangrijk om de ouderen en kwetsbare in onze samenleving te beschermen.

Beschermen tegen een mogelijke besmetting

Je kunt ffp2 medische mondkapjes kopen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus. Ook zien we vaak dat bedrijven een desinfectiemiddel ter beschikking stellen aan hun medewerkers. De meeste winkels doen dit ook. Daarnaast zou je ook nog een spatscherm kunnen gebruiken. Zo voorkom je dat de lucht zich verspreid op plekken waar je dit niet wil hebben. Ventilatie is ook een belangrijk onderdeel om dit te voorkomen. Het RIVM adviseert een luchtvochtigheid van 40% of meer. Blauwe nitril handschoenen worden ook steeds meer gebruikt. Deze bieden een optimale bescherming en zijn precies van de juiste dikte om ze makkelijk aan en uit te doen. Dit wordt vooral gebruikt bij het aannemen van geld. Hier kan het virus namelijk 5 dagen op overleven.

Maatregelen die je kunt nemen

Om te voorkomen dat iemand in je gezin besmet wordt kun je ervoor kiezen om jezelf te isoleren. Ook wanneer je nog wachtende bent op een uitslag van bijvoorbeeld de GGD is dit raadzaam. Hoe minder je met mensen en objecten in contact komt hoe beter. Dit om verspreiding onder het gezin te voorkomen. Ook zou je alles kunnen reinigen met chloor of een desinfectie middel. Dit zorgt ervoor dat het virus verdwijnt van de plekken waar je mee in aanraking bent geweest. Verder kun je mensen ook verzoeken om tenminste 1,5 meter afstand te houden. Eventueel zou je ook nog kunnen zeggen dat je alleen buiten contact wil. Zo voorkom je dat corona in je huis komt.

Adviezen bij een positieve uitslag

Bij een positieve uitslag moet je in thuis isolatie. Vanaf dat moment mag je met niemand meer contact hebben. Vrienden, familie of gezinsleden mogen je wel nog eten en drinken komen brengen. Maar fysiek contact is pas mogelijk bij een negatieve test. Na 5 dagen en 24 uur klachtenvrij te zijn kun je jezelf opnieuw op corona laten testen. Als de uitslag negatief is mag je weer uit quarantaine. Ben je nog ziek en ben je positief dan is het verstandig om te wachten tot je 24 uur klachtenvrij bent. Houd je gezondheid wel goed in de gaten.